::p::e::s::t::o:: ::g::o::ś::c::i::e::

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 »
Nick::p:e:s:t:o: Dodano:2004-08-10 22:47:20 Url:http://pesto.art.pl Wpis:Ta fasola ze sliwkami brzmi bardzo ciekawie, sprobuje, ale nie w lato. Teraz w mojej kuchni szaleja swieze warzywa. Pozdrawiam Michal
Nick:malikke 666 Dodano:2004-08-10 02:13:56 Wpis:spokojowe zioła. fajna fotka z pszołom! na balkonie mam tylko miętę na skołatane nerwy
Nick:kreska Dodano:2004-08-07 22:38:49 Wpis:Hej. Bardzo lubię tu zaglądać, Twoja strona jest prawie-że-kwintesencją mojego ulubionego połączenia: dobre jedzenie,dobra literatura i mała inspiracja.
Podejrzewam, że masz mnóstwo smaków do przetestowania, ale mimo wszystko podeślę Ci rzecz do wypróbowania. To jedna z moich ulubionych potraw,która u mnie w domu zawsze była serwowana na Wigilię (i zawsze żałowałam, że tylko raz w roku, ale ma to swój urok), pochodzi ona od rodziny mojego ojca, a on jest z Beskidów. Jest to FASOLA ZE ŚLIWKAMI. Fasola to zwykły Jaś,śliwki suszone,polskie,ale mogą być też kalifornijskie (wtedy krócej je moczysz i gotujesz). Proporcje mniej-więcej pół na pół. Fasolę i śliwki namaczasz i gotujesz- fasolę normalnie, śliwki krótko,chodzi o to,żeby zmiękły. Potem je odcedzasz i to właściwie wszystko. Musisz je tylko wymieszać ze sobą i podgrzać na maśle przed samym podaniem (mogą się podrumienić). Rzecz jest bardzo pyszna i ma smak nieporównywalny z niczym innym.

Pozdrawiam, życzę miłych kolejnych odkryć smakowych i innych doznań
Nick:poprostu Sylwia Dodano:2004-08-05 10:49:03 Wpis:Witaj,
Trafilam na Twoją stronkę poszukując innych niż mój sposobów na pesto basilico - zdecydowanie oprócz pinii podoba mi sie wykorzystanie pistacjii - totalna zielonosc jak to jeszcze podasz na zeilonym makaronie, prawda?
Pesto jest dla mnie dopełnieniem wielu potraw a czasem kołem ratunkowym , kiedy moja delikatna kuchnia staje się...hmm mdła...( np. minestrone).
Ciekawa jestem, czy znasz przepisy i książku Heinza Becka? Ten Niemiec prowadzi jedną z 2ch najlepszych knajp włoskich w Rzymie (LaPergola) , moje serce podbił aperitifem ruccolino - oczywiście zielonym;)
gdybyś próbowal wykonac najlepsza jest rukola prosto z doniczki supermarketowej ,a nie z pudełka.
Gratuluję konceptu / zawartości strony
Miej fajne lato i napisz coś nowego jak sie wybyczysz
Sylw
Nick:mirka Dodano:2004-07-28 12:34:17 Wpis:Gotuje wlasnie bob. Myslalam, ze znajde cos inspirujacego - a tu nic... Czy to niechec do bobu, czy niedopatrzenie?
To jedyna usterka, jaka zauwazylam :-)
Nick:marta Dodano:2004-07-21 12:54:13 Wpis:a do makaronu z łososiem dodać kwaśnej śmietany i rokpola zamiast permezanu,pycha palce lizać!
Nick:KinkyGirl Dodano:2004-07-13 13:58:41 Wpis:czesc,
odkad zostalam kura domowa pare tygodni temu to moja ulubiona stronka.
wlasnie robie makaron z tunczykiem...

(podobno 16 procent mlodych kobiet uczy sie gotowac przez internet ;D)
Nick:katka Dodano:2004-07-12 22:57:34 Wpis:hej-ho, w przepisie na grzanki występuje panierka, która jest osobliwie bliska temu, co mój ukochany o panierce sądzi - rozbełtane jajko zmieszane z bułką tartą. ale, z tradycji w mojej rodzinie wynika, że panierka zawiera każdy z tych składników OSOBNO! najpierw jajko, potem bułka (z przyprawami)! a jak u Was?
Nick:Kastor Dodano:2004-07-11 14:20:47 Wpis:Upieklem "bułeczki ziołowe". Wyszły całkiem smaczne. Następnym razem trochę zmodyfikuję przepis i pewnie beda smakować lepiej. Upiekłem również "ciasto jabłkowe łatwe" (kilka razy) i pewnie będę piec nadal, w przyszłości. Musiałem rozdać Twój przepis w pracy, tak się wszyscy zachwycali :-)Pieczenie pieczeniem, a ja musze przyznać, że po długiej przerwie, dzięki Twojej stronie zacząłem czytac poezję :-)
Nick:marta Dodano:2004-07-08 15:35:44 Wpis:lata nie ma, truskawek jak na lekarstwo a o ile sie nie myle to wegetarianie jadaja ryby (chociaz tunczyk z puszki jest najpodlejsza odmiana)
pozrawiam wszystkie marudy
Nick:jola Dodano:2004-07-08 13:09:47 Wpis:cieszę się,że w natłoku zdarzeń znalazłeś wolną chwilkę i pokazałeś się na wizji - i że lubisz truskawki! Dzięki za list.
A co myślisz o kwiatach [nasturcji, cukinii, dzikiego bzu] w cieście naleśnikowym? Jadłeś? Były serwowane u znajomych na ogrodowej imprezce - pycha!
Pozdrawiam gorąco - jak to latem.
Nick::p:e:s:t:o: Dodano:2004-07-08 01:02:48 Url:http://pesto.art.pl/ Wpis:aha > mathef - twoje dane osobowe zostana wyslane marcie i miejmy nadzieje, ze sie skontaktuje.
Nick::p:e:s:t:o: Dodano:2004-07-08 00:24:12 Url:http://pesto.art.pl/ Wpis:Tyle nieodpisanych postow sie tu zebralo, ze moge tylko was wszystkich przeprosic za zaniedbania, ale ostatnie miesiace byly za szybkie! kocham truskawki ze smietana i cukrem, nie dyskryminuje owocow! nie wybieram sie do korei, kompromitowanie sie w warszawie wychodzi mi swietnie, juz sie ciesze na japonki w warszawie, wciaz potrafie robic rzeczy bezinteresownie i wiem na pewno, ze endo rowniez, antife tez pozdrawiam, chociaz za dobrze sie nie znamy :)) michal
Nick:grusz Dodano:2004-07-07 01:11:24 Url:http://www.zautobusu122.blog.pl Wpis:Michał siema, może zainteresuje Cię stronka mojego kumpla Wiktora i jego koleżanki o zakwasach chlebowych: http://www.za-kwas.blog.pl skojarzyła mi się przy okazji bułeczek ziołowych (o których już w City co prawda było kurde...) pozdrowienia, Łukasz
Nick:poszoski Dodano:2004-07-06 16:06:49 Wpis:ja mysle, ze to glupia sprawa jak ktos wegetarianom proponuje tunczyka z puszki. znam taka jedna pania co swojej corce wegetariance zamiast kotleta oferuje kurczaka.
Nick:jola Dodano:2004-07-06 12:41:43 Wpis:A truskawki się kończą prawie....
Mogą być jeszcze w Milanówku....
I nic, jesienna carbonara jest, a truskawek nie ma. Co prawda bułeczki razowe są pewnym pocieszeniem, ale nie na lato!!! Zaraz będzie wysyp malin i co??? A może nie lubimy w PESTO owoców?!?!
Nick:mathef Dodano:2004-07-06 09:54:54 Url:www.cottagers.prv.pl Wpis:Michale, Michale. Oglądam sobie,jak zawsze Twoją stronę a tu ni stąd ni z owądpojawia się na niej nikt inny tylko Marta Hlousek. A z Martą Hlousek to ja chodziłem do klasy w dobrych czasach licealnych. Koniecznie się zatem muszę z nią skontaktować - czy jest szansa że zajrzy doksięgi gości? Czy jest szansa żebym dostał od Ciebie jakiś namiar?
Pozdrawiam z Londynu i zabieram się do gotowania.
Nick:jola Dodano:2004-07-05 15:25:07 Wpis:Gratulacje dla galerii RASTER - spodziewajcie się najazdu Japonek!!!
Czytałam,że umieszczono was w przewodniku opracowanym dla "Madame Figaro", tokijskiego ekskluzywnego miesięcznika. Figurujecie między Hotelem Bristol a Między Nami, wśród innych bardzo dobrych adresów.Dajcie tym Japonkom truskawek!!!
Nick:ines Dodano:2004-07-02 19:10:48 Wpis:Oj, Michał, Michał - truskawkożercy się tu dobijają, a Ty nic? :)
Nick:pelo Dodano:2004-07-02 15:08:43 Wpis:elo wlasnie wrucilem z oswiecimia robilem duzo fotek tym wyjazdem umocnilem swoja psyche.mam nadzieie ,ze to pozwoli mi na glebsza walke z gnojami,podnoszacymi,rece w swym *****skim gescie.{ciamajda mial zemnol ,jechac,ale stary wydyganiec...wym./pozdro dla calej antify.
Nick:baska Dodano:2004-07-01 14:59:12 Url:ni mam Wpis:Uwielbiam pesto...kocham gotowac i fotografowac,
pozdrawiam
Nick:mU Dodano:2004-06-27 00:55:28 Wpis:znam lepsze strony o gotowaniu, chociaz bez zdjec... http://www.kuchnia.migotki.prv.pl :D
Nick:jola Dodano:2004-06-24 14:14:19 Wpis:czy nie lubisz truskawek?!?!?!
Nick:Inga Dodano:2004-06-22 10:44:02 Wpis:No co to ma być? Wchodze już tylko raz na tydzień, a i tak nic nowego... straszny leń Cie złapał. A może robisz nowe rzeczy już tylko za kasę jak nie przymierzając endo? Hmmmm....
Nick:konsument Dodano:2004-06-15 09:17:00 Wpis:Buhahahahahaha , wreszcie sie osmieszyles na wieksza skale ( onet.pl)
Zycze teraz powodzenia w opracowaniu dziennej diety za 1 zl ( moze sie przyda pobyt w komunistycznej Korei ???? )
Nick:ismena Dodano:2004-06-14 10:44:17 Wpis:pasja jedzenia, pasja fotografowania...
miejsce wprost dla mnie
dziękuję =))
Nick:Nana Dodano:2004-06-11 10:26:55 Wpis:Wszystko, owszem bardzo, bardzo! Brakuje mi jednakowoż owocowości! Gdzie truskawki na ten przykład? Damy im szansę? Prawdopodobnie to tylko sezonowe uniesienie, ale za to jakie! Pozdrawiam!
Nick:Aneta Dodano:2004-06-04 13:03:44 Wpis:Bardzo dobre przepisy, od 11 lat nie jem mięsa, więc bardzo się przydają. Brak w nich jednak przepisu na makaron ze świeżym szpinakiem i bazylią. Chyba, że go nie zauważyłam.

Pozdrawiam,

Aneta
Nick:lidka Dodano:2004-05-25 17:06:47 Url:www.o2.pl Wpis:jestem pod wieeelkim wrażeniem, doprawdy!
plus za pomysł za ideę zbudowania takiej
strony,aż miło zajrzec.co więcej,te
zawirowania w żołądku, gdy myślę o
pysznościach ;)) lęcę coś wykorzystać
Nick:Krzysztof Dodano:2004-05-06 17:31:02 Url:hostinspace.com/ Wpis:Dobrze wypadles w reportazu na arte.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 »