Nick::p:e:s:t:o:
Dodano:2004-08-10 22:47:20
Url:http://pesto.art.pl
Email:rlaps.tterra@.fereeref.@arrett.spalr
Wpis:Ta fasola ze sliwkami brzmi bardzo ciekawie, sprobuje, ale nie w lato. Teraz w mojej kuchni szaleja swieze warzywa. Pozdrawiam Michal
|
|
|
|
Nick:malikke 666
Dodano:2004-08-10 02:13:56
Wpis:spokojowe zioła. fajna fotka z pszołom! na balkonie mam tylko miętę na skołatane nerwy
|
|
Nick:kreska
Dodano:2004-08-07 22:38:49
Email:klrpe.cphwa@aaaa@awhpc.eprlk
Wpis:Hej. Bardzo lubię tu zaglądać, Twoja strona jest prawie-że-kwintesencją mojego ulubionego połączenia: dobre jedzenie,dobra literatura i mała inspiracja.
Podejrzewam, że masz mnóstwo smaków do przetestowania, ale mimo wszystko podeślę Ci rzecz do wypróbowania. To jedna z moich ulubionych potraw,która u mnie w domu zawsze była serwowana na Wigilię (i zawsze żałowałam, że tylko raz w roku, ale ma to swój urok), pochodzi ona od rodziny mojego ojca, a on jest z Beskidów. Jest to FASOLA ZE ŚLIWKAMI. Fasola to zwykły Jaś,śliwki suszone,polskie,ale mogą być też kalifornijskie (wtedy krócej je moczysz i gotujesz). Proporcje mniej-więcej pół na pół. Fasolę i śliwki namaczasz i gotujesz- fasolę normalnie, śliwki krótko,chodzi o to,żeby zmiękły. Potem je odcedzasz i to właściwie wszystko. Musisz je tylko wymieszać ze sobą i podgrzać na maśle przed samym podaniem (mogą się podrumienić). Rzecz jest bardzo pyszna i ma smak nieporównywalny z niczym innym.
Pozdrawiam, życzę miłych kolejnych odkryć smakowych i innych doznań
|
|
Nick:poprostu Sylwia
Dodano:2004-08-05 10:49:03
Email:slspt.enme@lttl@emne.tpsls
Wpis:Witaj,
Trafilam na Twoją stronkę poszukując innych niż mój sposobów na pesto basilico - zdecydowanie oprócz pinii podoba mi sie wykorzystanie pistacjii - totalna zielonosc jak to jeszcze podasz na zeilonym makaronie, prawda?
Pesto jest dla mnie dopełnieniem wielu potraw a czasem kołem ratunkowym , kiedy moja delikatna kuchnia staje się...hmm mdła...( np. minestrone).
Ciekawa jestem, czy znasz przepisy i książku Heinza Becka? Ten Niemiec prowadzi jedną z 2ch najlepszych knajp włoskich w Rzymie (LaPergola) , moje serce podbił aperitifem ruccolino - oczywiście zielonym;)
gdybyś próbowal wykonac najlepsza jest rukola prosto z doniczki supermarketowej ,a nie z pudełka.
Gratuluję konceptu / zawartości strony
Miej fajne lato i napisz coś nowego jak sie wybyczysz
Sylw
|
|
Nick:mirka
Dodano:2004-07-28 12:34:17
Email:llips.tteski@ll@iksett.spill
Wpis:Gotuje wlasnie bob. Myslalam, ze znajde cos inspirujacego - a tu nic... Czy to niechec do bobu, czy niedopatrzenie?
To jedyna usterka, jaka zauwazylam :-)
|
|
Nick:marta
Dodano:2004-07-21 12:54:13
Wpis:a do makaronu z łososiem dodać kwaśnej śmietany i rokpola zamiast permezanu,pycha palce lizać!
|
|
Nick:KinkyGirl
Dodano:2004-07-13 13:58:41
Email:dmioocn.ilziyajmstkoah@@haoktsmjayizli.ncooimd
Wpis:czesc,
odkad zostalam kura domowa pare tygodni temu to moja ulubiona stronka.
wlasnie robie makaron z tunczykiem...
(podobno 16 procent mlodych kobiet uczy sie gotowac przez internet ;D)
|
|
Nick:katka
Dodano:2004-07-12 22:57:34
Email:kltpa.rtge@npoo.cazttzac.oopn@egtr.aptlk
Wpis:hej-ho, w przepisie na grzanki występuje panierka, która jest osobliwie bliska temu, co mój ukochany o panierce sądzi - rozbełtane jajko zmieszane z bułką tartą. ale, z tradycji w mojej rodzinie wynika, że panierka zawiera każdy z tych składników OSOBNO! najpierw jajko, potem bułka (z przyprawami)! a jak u Was?
|
|
Nick:Kastor
Dodano:2004-07-11 14:20:47
Email:klaps.ttoern@oo@nreott.spalk
Wpis:Upieklem "bułeczki ziołowe". Wyszły całkiem smaczne. Następnym razem trochę zmodyfikuję przepis i pewnie beda smakować lepiej. Upiekłem również "ciasto jabłkowe łatwe" (kilka razy) i pewnie będę piec nadal, w przyszłości. Musiałem rozdać Twój przepis w pracy, tak się wszyscy zachwycali :-)Pieczenie pieczeniem, a ja musze przyznać, że po długiej przerwie, dzięki Twojej stronie zacząłem czytac poezję :-)
|
|
Nick:marta
Dodano:2004-07-08 15:35:44
Email:l7a0maiiam0a7l
Wpis:lata nie ma, truskawek jak na lekarstwo a o ile sie nie myle to wegetarianie jadaja ryby (chociaz tunczyk z puszki jest najpodlejsza odmiana)
pozrawiam wszystkie marudy
|
|
Nick:jola
Dodano:2004-07-08 13:09:47
Email:jlopl.aantteaz5a3g@@g3a5zaettnaa.lpolj
Wpis:cieszę się,że w natłoku zdarzeń znalazłeś wolną chwilkę i pokazałeś się na wizji - i że lubisz truskawki! Dzięki za list.
A co myślisz o kwiatach [nasturcji, cukinii, dzikiego bzu] w cieście naleśnikowym? Jadłeś? Były serwowane u znajomych na ogrodowej imprezce - pycha!
Pozdrawiam gorąco - jak to latem.
|
|
Nick::p:e:s:t:o:
Dodano:2004-07-08 01:02:48
Url:http://pesto.art.pl/
Email:rlaps.treert@saas@treert.spalr
Wpis:aha > mathef - twoje dane osobowe zostana wyslane marcie i miejmy nadzieje, ze sie skontaktuje.
|
|
Nick::p:e:s:t:o:
Dodano:2004-07-08 00:24:12
Url:http://pesto.art.pl/
Email:rlaps.treert@saas@treert.spalr
Wpis:Tyle nieodpisanych postow sie tu zebralo, ze moge tylko was wszystkich przeprosic za zaniedbania, ale ostatnie miesiace byly za szybkie! kocham truskawki ze smietana i cukrem, nie dyskryminuje owocow! nie wybieram sie do korei, kompromitowanie sie w warszawie wychodzi mi swietnie, juz sie ciesze na japonki w warszawie, wciaz potrafie robic rzeczy bezinteresownie i wiem na pewno, ze endo rowniez, antife tez pozdrawiam, chociaz za dobrze sie nie znamy :)) michal
|
|
Nick:grusz
Dodano:2004-07-07 01:11:24
Url:http://www.zautobusu122.blog.pl
Email:llgpr.upswz@@zwspu.rpgll
Wpis:Michał siema, może zainteresuje Cię stronka mojego kumpla Wiktora i jego koleżanki o zakwasach chlebowych: http://www.za-kwas.blog.pl skojarzyła mi się przy okazji bułeczek ziołowych (o których już w City co prawda było kurde...) pozdrowienia, Łukasz
|
|
Nick:poszoski
Dodano:2004-07-06 16:06:49
Wpis:ja mysle, ze to glupia sprawa jak ktos wegetarianom proponuje tunczyka z puszki. znam taka jedna pania co swojej corce wegetariance zamiast kotleta oferuje kurczaka.
|
|
Nick:jola
Dodano:2004-07-06 12:41:43
Email:jlopl.aantteaz5a3g@@g3a5zaettnaa.lpolj
Wpis:A truskawki się kończą prawie....
Mogą być jeszcze w Milanówku....
I nic, jesienna carbonara jest, a truskawek nie ma. Co prawda bułeczki razowe są pewnym pocieszeniem, ale nie na lato!!! Zaraz będzie wysyp malin i co??? A może nie lubimy w PESTO owoców?!?!
|
|
Nick:mathef
Dodano:2004-07-06 09:54:54
Url:www.cottagers.prv.pl
Email:mlapt.hneefl@tt@lfeenh.tpalm
Wpis:Michale, Michale. Oglądam sobie,jak zawsze Twoją stronę a tu ni stąd ni z owądpojawia się na niej nikt inny tylko Marta Hlousek. A z Martą Hlousek to ja chodziłem do klasy w dobrych czasach licealnych. Koniecznie się zatem muszę z nią skontaktować - czy jest szansa że zajrzy doksięgi gości? Czy jest szansa żebym dostał od Ciebie jakiś namiar?
Pozdrawiam z Londynu i zabieram się do gotowania.
|
|
Nick:jola
Dodano:2004-07-05 15:25:07
Email:jlopl.aantteaz5a3g@@g3a5zaettnaa.lpolj
Wpis:Gratulacje dla galerii RASTER - spodziewajcie się najazdu Japonek!!!
Czytałam,że umieszczono was w przewodniku opracowanym dla "Madame Figaro", tokijskiego ekskluzywnego miesięcznika. Figurujecie między Hotelem Bristol a Między Nami, wśród innych bardzo dobrych adresów.Dajcie tym Japonkom truskawek!!!
|
|
Nick:ines
Dodano:2004-07-02 19:10:48
Email:ilnpe.sw@aswg.hh.gwsa@ws.epnli
Wpis:Oj, Michał, Michał - truskawkożercy się tu dobijają, a Ty nic? :)
|
|
Nick:pelo
Dodano:2004-07-02 15:08:43
Wpis:elo wlasnie wrucilem z oswiecimia robilem duzo fotek tym wyjazdem umocnilem swoja psyche.mam nadzieie ,ze to pozwoli mi na glebsza walke z gnojami,podnoszacymi,rece w swym *****skim gescie.{ciamajda mial zemnol ,jechac,ale stary wydyganiec...wym./pozdro dla calej antify.
|
|
Nick:baska
Dodano:2004-07-01 14:59:12
Url:ni mam
Email:blaps.i2aok@aklaeimsbaabsmiealka@koa2i.spalb
Wpis:Uwielbiam pesto...kocham gotowac i fotografowac,
pozdrawiam
|
|
|
|
Nick:mU
Dodano:2004-06-27 00:55:28
Wpis:znam lepsze strony o gotowaniu, chociaz bez zdjec... http://www.kuchnia.migotki.prv.pl :D
|
|
Nick:jola
Dodano:2004-06-24 14:14:19
Email:jlopl.aantteaz5a3g@@g3a5zaettnaa.lpolj
Wpis:czy nie lubisz truskawek?!?!?!
|
|
Nick:Inga
Dodano:2004-06-22 10:44:02
Email:ilnpg.eabtoerzgaag@@gaagzreotbae.gpnli
Wpis:No co to ma być? Wchodze już tylko raz na tydzień, a i tak nic nowego... straszny leń Cie złapał. A może robisz nowe rzeczy już tylko za kasę jak nie przymierzając endo? Hmmmm....
|
|
Nick:konsument
Dodano:2004-06-15 09:17:00
Wpis:Buhahahahahaha , wreszcie sie osmieszyles na wieksza skale ( onet.pl)
Zycze teraz powodzenia w opracowaniu dziennej diety za 1 zl ( moze sie przyda pobyt w komunistycznej Korei ???? )
|
|
Nick:ismena
Dodano:2004-06-14 10:44:17
Email:ilspm.enneal2t1@@1t2laenne.mpsli
Wpis:pasja jedzenia, pasja fotografowania...
miejsce wprost dla mnie
dziękuję =))
|
|
Nick:Nana
Dodano:2004-06-11 10:26:55
Email:mlipn.uattieez@agga@zeeittau.npilm
Wpis:Wszystko, owszem bardzo, bardzo! Brakuje mi jednakowoż owocowości! Gdzie truskawki na ten przykład? Damy im szansę? Prawdopodobnie to tylko sezonowe uniesienie, ale za to jakie! Pozdrawiam!
|
|
Nick:Aneta
Dodano:2004-06-04 13:03:44
Email:alnpe.ttae_ngoa.caotnz@cpoopc@zntoac.aogn_eatt.epnla
Wpis:Bardzo dobre przepisy, od 11 lat nie jem mięsa, więc bardzo się przydają. Brak w nich jednak przepisu na makaron ze świeżym szpinakiem i bazylią. Chyba, że go nie zauważyłam.
Pozdrawiam,
Aneta
|
|
Nick:lidka
Dodano:2004-05-25 17:06:47
Url:www.o2.pl
Wpis:jestem pod wieeelkim wrażeniem, doprawdy!
plus za pomysł za ideę zbudowania takiej
strony,aż miło zajrzec.co więcej,te
zawirowania w żołądku, gdy myślę o
pysznościach ;)) lęcę coś wykorzystać
|
|
Nick:Krzysztof
Dodano:2004-05-06 17:31:02
Url:hostinspace.com/
Email:neai nsotrrtosn iaen
Wpis:Dobrze wypadles w reportazu na arte.
|
|